add_action( 'admin_init', 'disable_autosave' ); function disable_autosave() { wp_deregister_script( 'autosave' ); } Esküvői fotós, Esküvő fotózás, Kreatív, Jegyes fotózás Az Esküvö - Esküvői fotós, Esküvő fotózás, Kreatív, Jegyes fotózás

Mivel nagyon sok kérdés merül fel magával az esküvői fotózással, illetve fotóssal kapcsolatban, ezért előre próbálok egy pár kérdésre választ adni.

Elsőként a fotós kiválasztása történik meg, ahol persze több dolog is fontos szerepet játszik. A fotós stílusa, kreativitása. A képek hangulata, valamint nem utolsó sorban az ár/érték arány, hogy mit is kapunk pontosan a pénzünkért. A legfontosabb dolog a fotós kiválasztása után egy személyes megbeszélés, hogy jobban megismerhessük egymást és többet tudjunk meg az esküvő részleteiről. Ennek feltétele egy pontos és precízen elkészített időbeosztás az esküvő menetéről, hogy a fotóst (és videóst) ne érje meglepetés. A rendelkezésre álló idő optimális beosztásában sokszor a fotós is tud segíteni, ha bárkinek problémát okozna. Egy ilyen forgatókönyv nem csak a fotósnak, hanem az esküvő minden más résztvevőjének is nagyon fontos.

E-Session“. Hazánkban jegyesfotózás néven terjedt el ez a “plusz kis” fotós szolgáltatás, hogy mint esküvői fotós egy picit többet nyújthassunk a kedves pároknak. Ehhez képest manapság már elképzelhetetlen egy esküvő jegyes fotózás nélkül. Ezért is kezdeném pont ezzel az esküvői fotózást. Nem csak azért, mert még jóval az esküvő előtt szokás fényképezni, hanem mivel egy teljesen más, inkább hétköznapi szemszögből mutatja meg a jegyespárt. Ez természetesen nem kötelező fotózás, egy átfogó fotóanyaghoz viszont szükséges,továbbá remek alkalmat ad a jegyespár megismerésére és egyszerűbbé teszi a további közös munkát.

Arra a kérdésre, hogy egy vagy két fotós legyen az esküvőn is igen egyszerű a válasz. 4 szem többet lát, mint 2, és egy fotós is csak egy helyen lehet egyszerre.

Helyszínek. Jegyesfotózás, leány kikérés, készülődés, kreatív fotózás, polgári szertartás, egyházi fotózás, családi/baráti fotózás, vacsora/party. Ezek mellett még persze a legény/leánybúcsú fotózása is lehetséges, amit még csak én ajánlok 2013-ban. (Várom a kollégákat akik nem akarnak lemaradni!) Ha a helyszíneket már kiválasztottuk, akkor már csak az időpontok helyes megválasztásával kell foglalkoznunk. A jegyesfotózást akár egy-két hónappal az esküvő előtt is fényképezhetjük. A ceremóniák időrendi sorrendje miatt nem lehet sokat variálni, de az üres időket kitölthetjük a családdal, barátokkal történő fényképezkedéssel. A kreatív fotózás időpontja viszont nem kötött, így az esküvőt követő egy-két napon nyugodtan tudunk fotózni. Ez azért is előnyös, mert a nagy izgalmakat magunk után hagyva, sokkal több időnk marad a kreatív képek elkészítésére, mint az esküvő napján.

Képek/Albumok. A képek kézhez vétele mindig egy várva várt pillanat. Nem csak a digitális formátum, hanem a fotókönyv végleges elkészítése is sok időt vesz igénybe. Ennek oka, hogy a fotók egy bizonyos színtónus korrekción esnek át (szükség esetén retusálás), hogy tényleg csak a legtökéletesebb képeket kapjuk meg.